Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 375 γρ μανταρίνια 6 αυγά 225 γρ ζάχαρη 250 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη 1 κ σούπας γεμάτη baking powder Ζάχαρη άχνη για γλάσο ή επικάλυψη ΕΚΤΕΛΕΣΗ -βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα καλύπτοντας τα με νερό και τα βράζουμε για δύο ώρες μέχρι να μαλακώσουν -τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τα […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
375 γρ μανταρίνια
6 αυγά
225 γρ ζάχαρη
250 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
1 κ σούπας γεμάτη baking powder
Ζάχαρη άχνη για γλάσο ή επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα καλύπτοντας τα με νερό και τα βράζουμε για δύο ώρες μέχρι να μαλακώσουν

-τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τα πολτοποιούμε στο μίξερ

-χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το baking powder ώστε να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια

-ρίχνουμε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί 21 εκ. που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 40 με 50 λεπτά

-σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο εάν χρειαστεί ώστε να μην καεί η επιφάνεια του

-αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί πάνω σε σχάρα και το ξεφορμάρουμε

-ραντίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή φτιάχνουμε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και χυμό ή νερό και περιχύνουμε το κέικ μας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
– μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μανταρίνια με πορτοκάλια μαζί με λεμόνια

ΠΗΓΗ