Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για ταψάκι 25Χ30 380 νερό 250 ηλιέλαιο 80 σιρόπι σταφιδίνης 330 ζάχαρη 630 αλεύρι 130 σταφίδες ξανθές ή μαύρες 2 κ.γ μπέικιν 1/2 φακελάκι αμμωνία των 30 γρ.(δηλ.15 γρ.) 1 1/2 κ.σ κανέλα 1/4 κ.γ.γαρίφαλο 2 βανίλιες Εκτέλεση Σένα μπολ ανακατεύω για 2 λεπτά μ ένα σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι […]

Διαφήμιση

Υλικά για ταψάκι 25Χ30
380 νερό
250 ηλιέλαιο
80 σιρόπι σταφιδίνης
330 ζάχαρη
630 αλεύρι
130 σταφίδες ξανθές ή μαύρες
2 κ.γ μπέικιν
1/2 φακελάκι αμμωνία των 30 γρ.(δηλ.15 γρ.)
1 1/2 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ.γαρίφαλο
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σένα μπολ ανακατεύω για 2 λεπτά μ ένα σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.

Αφού ανακατευτούν καλά,ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα,μέχρι να έχω έναν χυλό.

Μην ρίξετε το αλεύρι όλο μαζί γιατί το μίγμα θα κάνει σβολάκια από αλεύρι και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα.

Αδειάζω τον χυλό στο ταψάκι μου που το έχω καλύψει όλο με λαδόκολα χωρίς να το λαδώσω και ψήνω στους 175 βαθμούς 50 λεπτά.

Το κόβω αφού κρυώσει καλά.

Η σταφιδίνη είναι ένα παχύρευστο και σκουρόχρωμο σιρόπι σαν πετιμέζι που γίνεται από σταφίδες και είναι απαραίτητο υλικό για αυτό το κέικ.

Θα το βρείτε σε φούρνους όπου και το χρησιμοποιούν για όλα τα νηστίσιμα σταφιδοκέικ και σε καταστηματα με μπαχαρικά.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Οι Λιχουδιές της Σόφης

Διαφήμιση