Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα φρεσκο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
2,5 ποτηρια αλευρι φαριναπ,
1 βανιλια,
60 γραμμαρια κακαο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε οπα τα.υλικα στο μπολ εκτος του κακαου κσι τα χτυπαμε στο μιξερ 5 λεπτα!Βγαζουμε σε ενα μπολ τη μιση δοση μιγματος και ριχνουμε το κακαο και το ανακατευουμε

Παιρνουμε το τσερκι(30 ν)τοποθετουμε μεσα στο ταψι φουρνου ενα μικρο πυρεξ ,τοποθετουμε το τσερκι να στεκεται ορθιο λιγο πανω στο πυρεξ και βαζουμε το μιγμα κακαο και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα

Το βγαζουμε και τοποθετουμε το μιγμα το αλλο και βγαζουμε το πυρεξ κσι το τοποθετουμε κανονικα και το ψηνουμε αλλα 30 λεπτα

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα να.ζεσταθει με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη

Ριχνουμε 120 γραμμαρια κορν φλαουρ αφου το διαλυσαμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε κσι οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια

Οποτε οταν κρυωσει το κεικ τοποθετουμε την κρεμα πανω

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 φακελακι γκαρνι με μισο ποτηρι φρεσκο γαλα

Και την τοποθετουμε πανω στην κρυα κρεμα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.