Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” ΥΛΙΚΑ Κέικ 5 αυγά τα ασπράδια μαρέγκα σε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
Κέικ

5 αυγά τα ασπράδια μαρέγκα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1φλυτσανι καλαμποκελαιο
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 3 λεμόνια
1 φαρίνα απ’ κόκκινη κοσκινισμένη
1 κεσεδάκι μύρτιλα

Γλάσο
Ζάχαρη άχνη χυμό λεμονιού και ξύσμα λεμονιού
10 τεμ μύρτιλα με 2 κ ζάχαρη 2 κ σ νερό και άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα τα αφήνουμε στην άκρη

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους τη ζάχαρη και το καλαμποκελαιο

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι 3 δόσεις κοσκινισμένο

Στο τέλος τα ασπράδια μαρέγκα με τη μαριζ

Λαδωνουμε 3 μακρόστενες φορμες η μια στρογγυλή του κέικ ρίχνουμε το μισό μείγμα και σκορπάμε τα μύρτιλα ωμά ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ και ψήνουμε αντιστάσεις 180 για 1 ώρα

Γλάσο
Βράζω 10 τεμ μύρτιλα με 2 κ σ νερό ελάχιστα και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτω άχνη και φτιάχνω ένα γλάσο ρευστό ίσως θέλει και λίγο νεράκι

Το γλάσο λεμονιού είναι 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό λεμονιού ώστε να είναι ρευστό

Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”