Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΜΟΥΝΤΑΚΗ – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ Για την κρέμα : 500 γρ […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΜΟΥΝΤΑΚΗ – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα :

500 γρ γαλα
120 γρ ζαχαρη
1αυγο
60 γρ αλευρι
1 βανιλια
1 λεμονι το ξυσμα του,
(και Προαιρετικά η φλούδα του )

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
300 γρ αλευρι
200 γρ ζαχαρη
4 αυγα
130 γρ καλαμποκελαιο ( Εγώ δεν είχα κι έβαλα ηλιέλαιο )
100 γρ γαλα σε θερμοκρασια δωματιου
1 Μπέκι Πάουτερ
1 πρεζα αλατι
2 βανιλιες
1 λεμονι μονο το ξυσμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν. Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ζάχαρη το αυγό και τη βανίλια και ρίχνουμε και λίγο το ζεσταμένο γαλα και ανακατεύουμε Να ομοιογενοποιηθεί . Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα που έχω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει , Χρειάζεται περίπου 8 λεπτά . Βάζω την κρέμα σε γυάλινο Μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει .

Δείτε επίσης  Εύκολοι και τραγανοί Λουκουμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο Μπολ βάλτε τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάω για λίγο με το μίξερ Προσθέτουμε το ξύσμα τη βανίλια το λάδι το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν το αλάτι και τέλος το γάλα Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ .
Ρίχνουμε τη ζύμη σε ταψί (30× 35) Αφού πρώτα τοποθετησω μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού , Την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

Στην συνέχεια παίρνω την κρύα κρέμα και την βάζω σε κορνέ και σχηματίζω πάνω στη ζύμη τα καρέ.
Ψηνω στους 160°c πανω κατω για 20″ περιπου.

Η Συνταγή είναι της κ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ-ΜΟΥΝΤΑΚΗ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση