Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Elenis Petrakopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανιλλίνες
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 1-2 λεπτά. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα αυγά ένα ένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα και χτυπάμε λίγο ακόμα.

Διαφήμιση

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανιλλίνες και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 70-80 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσσο λεμονιού.

Μόλις κρυώσει καλά το περιχύνουμε με το γλάσσο σοκολάτας.

ΓΛΑΣΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το ζεστό κέικ.

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλα (100 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταγόνες και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει λείο το μείγμα και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Elenis Petrakopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμες, χορταστικές, σπιτικές ατομικές πίτες με ότι τραβάει η όρεξή σας
Επόμενο άρθροΕξαιρετική συνταγή για Σαλάτα σκαντζόχοιρος.. Θα την λατρέψουν μικροί μεγάλοι..