Διαφήμιση

Υλικά
1/2 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.φυτίνη σε θερμ.δωμ.
250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτα.Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει.Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα,τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτα.

Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα .Εδώ εχω ενα μυστικο!

Οταν βγουν καυτοι απο το φουρνο,τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαριφαλο τριμμενο!Δεν μπορειτε να φανταστειτε το αρωμα τους!Οταν κρυωσουν πολύ καλα,τους τυλιγω στην άχνη!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : Οι Λιχουδιές της Σόφης

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου με ελαιόλαδο και σταφίδες
Επόμενο άρθροΠολύ ωραία κ εντυπωσιακά Ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας με άχνη για τα Χριστούγεννα