Διαφήμιση

Υλικά
• Ζύμη:
• 250 g πατάτες.
• 200 γραμμάρια αλεύρι
• 1 αυγό.
• 50g βούτυρο ·
• Αλάτι

Γέμιση
• 400-450 γρ.κιμά
• 2 κρεμμύδια
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 200 g φρέσκα μανιτάρια
• 200 ml. κρέμα γάλακτος
• 1 αυγό + 1 κρόκο
• 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
• φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάχνουμε πουρέ πατάτας προσθέτοντας αυγό, βούτυρο και αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.

Διαφήμιση

Τοποθετείστε τη ζύμη στη βάση και στα πλαϊνά μιας ταρτιέρας. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε .Βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κιμά για 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κιμά, μισό τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε το αυγό και το κρόκο, τη κρέμα και το αλάτι.

Ρίχνουμε τη γέμιση στη ταρτιέρα . Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 35-40 λεπτά.

via

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροCheesecake βατόμουρο χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΣαρμαδάκια στο φούρνο – Απλά πεντανόστιμα!