Η Εκτέλεση είναι από κ. μαρια μπελμπα – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι Μάγια ξηρή
1 ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο
2 αυγά και ένα ασπράδι
ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
600 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο κρόκος μένει για να αλείψουμε από πάνω και 400 γρ φέτα 100 γραμμάρια γραβιέρα και ένα αυγό

Διαλουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα τα αφήνουμε 15 λεπτά μετά προσθέτω το ηλιέλαιο το αλάτι τα αυγά ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος τη φαρίνα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη ανοίγουμε δύο φύλλα που ενδιάμεσα βάζουμε την γέμιση κόβουμε λωρίδες στρίουμε αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά

Ανοιγουμε το πρώτο φύλλο το βάζουμε στο ταψί βάζουμε τη γέμιση καλύψαμε το επόμενο φύλλο την πάταμε καλά την πίτα

Μετά κόβουμε λωρίδες δύο πόντων τα κόβουμε και στο κέντρο του ταψιού για να μπορουμε να τις στριψουμε και μετά παίρνουμε λωρίδα λωρίδα και την στρίβουμε

Σε κάποια σημεία μπορεί να δημιουργείται λίγο κενό όμως επειδή φουσκώνει αμέσως καλύπτεται

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠετυχημένο και λαχταριστό Mama’s κέικ
Επόμενο άρθροΈνα διαφορετικό μιλφέιγ με γέμιση σοκολάτας