Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Αικατερινη Παπαλιαρη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”. ΥΛΙΚΑ Ένα κιλό γάλα Ένα ποτήρι νερού αλεύρι για […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αικατερινη Παπαλιαρη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.

ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό γάλα
Ένα ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ένα ποτήρι νερού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτρια θερμοκρασία με το συρμάτινο χτυπητήρι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει κρέμα!

Στην αρχή μυρίζει αλεύρι σιγά σιγά φεύγει η μυρωδιά μην το φοβάστε γιαυτό άλλωστε θέλει μέτρια θερμοκρασία και ανακάτεμα και για να μην σβολιάσει!

Όταν λοιπόν είναι έτοιμο προσθέτουμε δύο βανίλιες και μετά 50 γρ βούτυρο! Ανακατεύουμε συνέχεια έχει σημασία αυτό! Έχουμε έτοιμο το ταψί του φούρνου σκορπισμένο ένα ποτήρι καρύδας!

. Όπως είναι ζεστή η κρέμα αμέσως το αδειάζουμε στο ταψί λίγο λίγο παντού για να καλύψει όλοι την επιφάνεια με προσοχή!

Αμέσως με μια σπάτουλα ισιώνω με προσοχή να καλύψει την καρύδα και περιμένουμε να κρυώσει!

. Σε 200γρ κρύο γάλα ένα φακελάκι κρεμα σαντιγί το χτυπάμε να αφρατέψει, και αυτό το προσθέτουμε όπως την κρέμα με προσοχή να καλύψει όλοι την επιφάνεια το αφήνουμε μισή ώρα!!
. Το κόβουμε σε σταυρό μετά το κάθε κομμάτι στα δύο όπως το βλέπετε!!
. Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε καρύδι τριμμένο όπως το βλέπετε και το κάνουμε ρολό όπως το βλέπετε από πάνω φυστίκι Αιγίνης τριμμένο!!!! Το τρώμε την δεύτερη μέρα για να σφίξει!!!!
Διατηρήστε στο ψυγείο επειδή έχει γάλα και να είναι δροσερό!!!!!

Η Συνταγή είναι από κ. Αικατερινη Παπαλιαρη “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.