Η εκτέλεση είναι από κ. Eleni Martidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Ομελέτα φούρνου που θα την ετοιμάσετε σε λίγα μόνο λεπτά και θα κλέψει την παράσταση όπου κι αν την παρουσιάσετε.

Υλικά για ένα μικρό ταψάκι (κρέμας καραμελέ με τρύπα στη μέση)
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
3/4 κούπες ασπράδια αυγού (σε χάρτινη συσκευασία θα το βρείτε )
1 κ.σ μπέικιν παουτερ
100 γρ. φέτα , τριμμένη
150γρ. Τυριά τριμμένα (γκουντα, ενταμ, γραβιέρα, χαλούμι)
ένα φλιτζάνι του ελληνικου καφέ ελαιόλαδο
6 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια η ότι αλλαντικά σας αρέσει ακόμα και λουκάνικο χωριάτικο
μισή πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια και μισή κίτρινη
αλάτι (λίγο γιατί έχουν τα τυριά)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λιγη ρίγανη (αν βάλετε πολύ θα σας βγει πικρή η ομελέτα)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς ενα ταψάκι μικρό με τρύπα στην μέση.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ασπράδι, το λάδι, τα τυριά, τη γαλοπούλα, τις πιπεριές, αλάτι λίγο, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τη ρίγανη.

Ανακάτευουμε και αδειάζουμε στο ταψί. ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα καλά, αν δεν ψηθεί από μέσα καλά, όταν την βγάλετε θα κάτσει.

Σερβίρετε με πιπεριές

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Helena’s Greek cooking“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.