Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Τι μας χρειάζεται (12 μερίδες):

1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
2 και 1/2 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
6 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν
Για το σιρόπι
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml νερό
50 ml γάλα
100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι σε μέγεθος τραχανά. Τελευταία προσθέτουμε τη φρυγανιά (όπου έχουμε βάλει και το μπέικιν) εναλλάξ με τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα σφικτή.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 35 λεπτά περίπου.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα στο γάλα και προσθέτουμε στο σιρόπι, αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι μας.

Περιχύνουμε το γλυκό μας ζεστό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς η αμυγδαλόπιτα πριν το σερβίρισμα.

Διαφήμιση

toukosmouoisyntages

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια Μπανόφι
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ σοκολάτας – ιδανική τούρτα για γενέθλια