Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Antuaneta Kontaratou – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”. ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι: 150 γρ. αλεύρι (1 […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Antuaneta Kontaratou – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
150 γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας)
6 κουταλιές ζάχαρη
4 αυγά
70 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
3 κουταλιές σκόνη κακάο (πικρό)
1 φακελάκι βανίλια
1 φακελάκι baking powder
Για την κρέμα:
τρίμμα ενός λεμονιού (προαιρετικό)
3 κουταλιές μέλι
1 βανίλια
500 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (3-5 λεπτά), μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα, γιατί φουσκώνει και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 150 βαθμούς C (στον αέρα). Αφού το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλι και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το τρίμμα λεμονιού (αν θέλουμε)

Δείτε επίσης  Πολύ Αφράτο Κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια

Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε λωρίδες και μετά ξανά στη μέση, σαν παστάκια. Μετά κόβουμε το κάθε παστάκι στη μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάι με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Η Συνταγή είναι της κ. Antuaneta Kontaratou – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.

Διαφήμιση