Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερη μαγια,
200 ml χλιαρο γαλα,
100 ml χλιαρο νερο,
100 ml χλιαρο σπορελαιο,
λιγο αλατι,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
550 γραμμαρια αλευρι,
100 γραμμαρια βουτυρο,
150 γραμμαρια τριμμενο κεφαλοτυρι
1 ασπραδι αυγου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ 1 ασπραδι αυγου με το λαδι και ανακατευουμε με.συρμα!Προσθετουμε το,νερο,το γαλα,το σπορελαιο και ανακατευουμε με συρμα!Προσθετουμε 400 γραμμαρια αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,και το αλατι και ανακατευουμε!

Διαφήμιση

Τελος προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη!!!Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας και την ζυμωνουμε ελαφρως!

Την κοβουμε σε 10 κομματια!Αυτα τα κομματια τα κανουμε μπσλιτσες!Βαζουμε πανω τους στην μεση ενα κομματακι βουτυρο και το ανοιγουμε με το χερι, τοποθετουμε κασερι το κλεινουμε και το ρολαρουμε και το γυρναμε σαν σαλιγκαρι!!

Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα.και τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα! Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου,ριχνουμρ.στο καθενα κασερι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!!!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπό τα πιο αφράτα κρουασανάκια που έχετε φάει ever
Επόμενο άρθροΜια ζύμη με πολλές χρήσεις! Τώρα και με σιρόπι