Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά • 310 ml γάλα χλιαρό • 1 κουτ. Σούπας ζάχαρη • 12g μαγιά • • 4 κρόκους αυγού • […]

Διαφήμιση

Υλικά
• 310 ml γάλα χλιαρό
• 1 κουτ. Σούπας ζάχαρη
• 12g μαγιά

• 4 κρόκους αυγού
• 125g ζάχαρη
• 115 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
• 10g βανίλια
• 500 γραμμάρια απλό αλεύρι
• 2g αλάτι
• 4 σοκολάτες καραμέλα

• Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
• 200 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήστε να αφρίσει, περίπου 5 λεπτά.
2. Ανακατεύψτε το αλεύρι, τους κρόκους , το βούτυρο, τη ζάχαρη , τη βανίλια και το αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαγιά.
3. Κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε να ανέβει για μια ώρα.

4. Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 cm. Χρησιμοποιήστε ένα κόπτη μπισκότων για να κόψετε μικρούς κύκλους από τη ζύμη. Τοποθετήστε τα όλα σε ένα δίσκο αλευρωμένο και αφήστε να φουσκώσουν για άλλη μισή ώρα.
5. Εν τω μεταξύ, κόψτε τις ράβδους σοκολάτας καραμέλας σε κομμάτια και παγώστε για περίπου μία ώρα.
6. Πάρτε κάθε κύκλο της ζύμης και πατήστε ένα κομμάτι της παγωμένης σοκολάτας μέσα. Πιάστε τις πλευρές για να σφραγίσετε σφιχτά – χρησιμοποιήστε λίγο νερό για να βοηθήσετε να κολλήσουν εάν είναι απαραίτητο.

Δείτε επίσης  ΖΟΥΜΕΡΑ ΡΟΞΑΚΙΑ !

7. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160 ° C .
8. Τηγανίστε τα ντόντατς μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσό καφέ χρώμα.
9. Βγάζετε τα ντόντατς και αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι και τυλίγετε γύρω γύρω με ζάχαρη .

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση