Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακ. μπεικιν παουντερ
1 βιταμ νηστίσιμο (250 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι
2 κούπες χυμο πορτοκαλιού
1 κ.γ. κόφτη σόδα μαγειρική
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια μεγάλα

Για την σαντιγί
2 φακ. Garni
400 ml γάλα φρέσκο
12 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιου
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (προαιρετικό)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βιταμ με την ζαχαρη στο μιξερ ν’αφρατεψουν για 5 λεπτά. Βαζουμε το μιξερ στην χαμηλη ταχυτητα και Προσθέτουμε τον χυμο πορτοκαλιού ,που μεσα του εχουμε διαλύσει την σοδα, σιγα σιγα…

Χαμηλώνουμε το μιξερ και ριχνουμε το Αλεύρι, το μπεικιν , το κονιακ και το ξύσμα… μοιράζουμε σε ατομικα φορμακια ( τα γεμιζουμε μεχρι την μεση γιατι θα φουσκωσουν) που προηγουμενως τα έχουμε λαδώσει

Ψήνουμε στον αερα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15-20 λεπτα αναλογα τον φουρνο….

Χτυπαμε στο μιξερ τη Garni με το γαλα μεχρι να γινει μια σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε την εσάνς πορτοκαλιού και αν θέλουμε και χρωμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί

Η δοση αυτη βγαζει περιπου 20-25 κεκάκια…

Αν βάλουμε από την αρχή την σαντιγί και όχι στο σερβίρισμα τότε τα κεκάκια θέλουν ψυγείο…

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”