Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Roula Alekou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
για 10 ψωμακια

500 γρ αλευρι σκληρο
2 φακελακια μαγια ξερη
70 γρ ζαχαρη
150 γρ σταφιδες και μαυρες και ξανθες μαζι (εγώ έβαλα μόνο μαύρες)
1κουτ του γλυκου κανελα σκονη
60 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο
270 γρ γαλα χλιαρο
1 αυγο ή γαλα για επάλειψη

Εκτέλεση
Σε λεκανιτσα ανακατευουμε το αλευρι τη ζαχαρη τη μαγια την κανελα και τις σταφιδες ανακτευουμε καλα ριχνουμε το χλιαρο γαλα και το λιωμενο βουτυρο και ζυμωνουμε

Όταν ξεκολλησει απο τα χερια το σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει!

Οταν φουσκωσει πλαθουμε 10 μπαλες των 100 γρ η καθε μια τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα αφηνουμε παλι να φουσκωσουν!

Οταν φουσκωσουν αλειφουμε τα ψωμακια με αυγο ή με γαλα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 20-25 λεπτα να ροδοκοκκινησουν!

Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολη συνταγή για αγαπημένα ροξάκια
Επόμενο άρθροΞεχωριστά κουραμπιεδάκια σοκολάτας