Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικα:
300 γρ γαλα
140γρ ηλιελαιο
1 κ.σουπαςζαχαρη
1 κ. Σουπας αλατι
1 φακελακι ξερη μαγια (8γρ)
200 γρ γιαουρτι
1 αυγο
+ – 900 γρ. Αλευρι γ.ο.χ
Και 1 αυγο για το αλλειμα για τη γεμιση βαζουμε οτι θελουμε…

Διαφήμιση

Εκτελεση:
Ανακατευουμε με συρμα σ ενα μπολ το γαλα, τη μαγια, τη ζαχαρη, το αλατι, το ηλιελαιο και το γιαουρτι και αυγο…

Επειτα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι ανακατευοντας μεχρι να αρχισουμε να ζυμωνουμε..

Θα γινει μια ζυμη μαλακη αλλα χωρις να κολλαει στα χερια

Επειτα.. αφηνουμε 2 ωρες περιπου να φουσκωσει το ζυμαρακι μας και οταν το βγαζουμε το χωριζουμε σε 16 μπαλιτσες τις οποιες σκεπαζουμε με μεμβρανη…τις.εχουμε σκεπασμενες μεχρι να δωσουμε σχημα σε ολες

Το σχημα οπως δειχνω στις φωτογραφιες

Αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο περιου 15 -20 λεπτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΗ απόλυτη λιχουδιά – Αφράτοι και λαχταριστοί λουκουμάδες μήλου
Επόμενο άρθροΤιραμισού με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα φιστικιού