Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Ρεμονδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε 2 φακελακια μαγια σε 150mlνερο.
Προσθετουμε μια κουτ. σουπας ζαχαρη
και 100 γρ αλευρι για τσουρεκι
Κανουμε τον χυλο μας και αφηνουνε να φουσκωσει!

Σε μια λεκανιτσα ριχνουνε 300mlπορτοκαλι
320γρζαχαρη
150 ηλιελαιο
Ανακατευουμε καλα να λιωσει η ζαχαρη

Προσθετουμε ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
Ενα μαχλεπι
Ενα κακουλε
Ενα δακρυ μαστιχα
Και την φουσκωμενη μαγια.

Ανακατευουμε και αρχιζουμε να ριχνουνε αλευρι σταδιακα ζυμωνοντας
Θα παρει σχεδον 850 γρ ακομη αλευρι
Αν κολαει λιγο σπορελαιο.

Αφηνουμε σκεπασμενο σε ζεστο μερος για 2-3 ωρες να διπλασιαστει σε ογκο!
Πλαθουμε πλεξουδες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολα.
Αφηνουμε παλι να φουσκωσουν για μια ωρα τουλαχιστον.

Ανακατευουμε μια κουταλια μελι
Με δυο κουταλια νερο και αλοιφουμε τα τσουρεκια μας.
Ψηνουμε σκεπασμενα με λαδοκολα 170ο αερα για 45 λεπτα η ωσπου να ψηθουν (δοκιμη με οδοντογλιφιδα)

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Ρεμονδου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΟικογενειακή πάστα κρέμας
Επόμενο άρθροΛαχταριστά τραγανά και μοσχοβολιστα κουλουράκια πορτοκαλιού