Αφράτα γεμιστά πεντανόστιμα που μοσχοβολάει το τετράγωνο!
Connect with us

Συνταγές

Αφράτα γεμιστά πεντανόστιμα που μοσχοβολάει το τετράγωνο!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Βικη Αναματερου‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

Υλικά – Εκτέλεση (για 15 τεμ)

Ντομάτες πιπεριές πράσινες πιπεριές Φλωρίνης μελιτζάνες.

Αφού πλύνουμε και αδειάζουμε τα λαχανικά με ένα κουτάλι ψιλοκόβουμε τη σάρκα από την μελιτζάνα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες το ζουμί τους το κρατάμε μόνο αν το στραγγίσουμε δεν θέλουμε τα σπόρια.

Τρίβουμε 2 κολοκυθάκια μικρά στον τρίφτη στο ψιλό 2 ντομάτες εκτός από αυτές που θα γεμίσουμε ψιλοκομμένες 2 κρεμμύδια ξερά και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μαϊντανό δυόσμο ξερό και 20 και σούπας κοφτές ρύζι που το έχουμε ξεπλύνει λάδι αλάτι πιπέρι μισό κουτί πουμαρο σάλτσα πατάτες χοντροκομμένες ανάμεσα στα λαχανικά στο ταψί.

Διαφήμιση

Το μυστικό είναι στο κόψιμο των λαχανικών να είναι κομμένα με το μαχαίρι και όχι πολτός στο μουλτι.

Θα μπορούσατε να τα φτιάξετε στη γάστρα με λιγότερο νερό και σκεπασμένα.

Η παρακάτω Συνταγή είναι από κ. ‎Μάρη Παληού ‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 5 ντομάτες, 2 μελιτζάνες, 2 πιπεριές, 5 ανθους κολοκυθιων, 2 κοκοκυθια, και 2 πατάτες (σύνολο 18 τεμάχια).

Εννοείτε ότι τα πλένουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι . Έπειτα αρχίζουμε με τις ντοματες όπου κόβουμε καπελάκια και το περιεχόμενο το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και όλα μαζί τα περνάμε μουλτι, συνεχίζουμε με τα κολοκυθιά που και σε αυτα ανοίγουμε γουβιτσα και αυτα στο μουλτι.

Τις μελιτζάνες τις τρίβουμε τις μαλακώνουμε πάνω στον μπάγκο της κουζίνας μου (οπως θα ανοίγαμε ένα κουλουράκι), με το μαχαίρι τραβάμε μια γραμμή σχεδόν από άκρη σε άκρη και τραβάμε το περιεχόμενο με αρκετή ευκολία πλέον και το πετάμε.

Κόβουμε καπελάκι στις πιπεριές και πετάμε τα σπόρια. Για τις πατάτες επιλέγουμε να ειναι φαρδουλοστρογγυλες, κόβουμε καπακι, ανοίγω γουβίτσα και το περιεχόμενο στο μουλτι. Τους ανθούς του πλένουμε προσεκτικά και αφαιρουμε προσεκτικά τον ύπερο.

Οπότε στο μπολ μου εχουμε τριμμένα τις τοματες, τα κοκοκυθια και τις πατάτες. Τρίβουμε επίσης και 2 μεγάλα κρεμμύδια τα ρίχνουμε κι αυτα μέσα. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ (πολύ σημαντικό για το άρωμα και την γεύση).

Εχουμε ξεπλύνει και 18 κουταλιές ρύζι. Και τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι ψιλό και ελαιόλαδο στο μπολ μου. Τα ανακατεύουμε και ξεκινάμε να γεμίζουμε!!!! Ειναι βέβαιο ότι το υλικό φτάνει για όλα!

Επισης κόβουμε πατάτες κυδωνατες και τις καρφώνουμε ανάμεσα στα γεμισμένα πλέον λαχανικά, ρίχνουμε λίγο αλατακι, πιπεράκι και περνάμε σε όλα από πάνω ελαιόλαδο.

Τέλος για να γίνει μια ωραία κρουστά πάνω από τα γεμιστα, ρίχνουμε τριμμένη φτιγανια σε κάθε καπακι!!! Και ψήνουμε χωρίς επιπλέον νερό…

Οι Συνταγές είναι από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση