Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την FaceBook ΟΜΑΔΑ– “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ
Υλικα

τρία φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
1/4 κουταλάκι σόδα που την διαλύουμε σε ένα 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιου,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 φλιτζάνι βούτυρο,
4 αυγά,
ξύσμα δύο μανταρινιών

Για το σιρόπι :
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιου,
1/2 φλιτζάνι νερό,
φλούδα μανταρινιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ μαζί για πέντε λεπτά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμενη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά.
Τρυπάμε το κέικ ή το χαράζουμε σε φέτες και το σιροπιαζουμε με το ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι

Δες και αυτό!
Η δική μου σούπα λαχανικών!

Η Συνταγή είναι της κ. Reggina Filippou – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Κεικ ζέβρα
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

όλα σε θερμοκρασία δωματίου
χτύπησα
100 γρ βουτυρο
100μλ σπορέλαιο
330 γρ ζάχαρη πολύ καλά
4 αυγά
2 βανίλιες
1 μπεικιν
250μλ γάλα το ρίχνω εναλλάξ με το αλεύρι 380 γρ.
βάζω λίγο σε ένα άλλο μπωλ απο το μείγμα 4 κσ κακάο με 4 κσ γάλα διαλύει μισο κγ νες καφέ
τα ρίχνω μέσα στο μπωλ σε φόρμα του κέικ με ( springform)
λίγο βουτυρο για να κολλήσει το αντηκολιτηκο χαρτι
Ρίχνω μια κουταλιά μεγάλη απο το άσπρο μείγμα πάντα στο κέντρο της φόρμας εναλλάξ με το σκούρο μείγμα κουταλιά κουταλιά άσπρο, σκούρο με μια οδοντογλυφίδα απο την άκρη της φόρμας κάνω επιφανειακά μέχρι το κέντρο γραμμές ψήνω σε προθερμάνετε το φούρνο 180 Κελσίου για 50 λεπτά

Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Ioannidou – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Δες και αυτό!
Μυρωδάτο αφράτο κέικ Πορτοκάλι οικονομικότατο και πολύ γρήγορο

Κέικ λεμόνι
ΥΛΙΚΑ

500γρ αλεύρι απ,
2 ποτ. ζάχαρη,
250γρ βούτυρο,
4 αυγά,
1/2 κούπα χυμό λεμόνι,
ξύσμα 2 λεμόνια,
1 κγ μπεικιν,
2 βανίλιες,
1 κούπα γάλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ένα ένα τα αβγά και σινεχιζουμε το χτύπημα. Μετά το γάλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμ. και σιγά σιγά το αλεύρι, το μπεικιν και τις βανίλιες.

Δες και αυτό!
Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

Χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμη. Βάζουμε το μίγμα σε βουτ. και αλε. φόρμα. Στο προφ. Φούρνο στους 170 για 1 ώρα. Ζάχαρη άχνη από πάνω ή γλασο λεμόνι.

Η Συνταγή είναι της κ. Cristina Vasilis “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Διαφήμιση