Η Συνταγή είναι από κ. Lena Skouteri – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε ένα κιλό σπανάκι μαζί με μαϊντανό κρεμμυδάκια φρέσκα ανιθο..τα σούρωνουμε και τα κόβουμε…

ΤΑ άφηνουμε στην άκρη.και σε ένα μπολακι βάζουμε 1 κούπα καλαμποκελαιο 1κουπα γάλα λίγο αλάτι και σε 1κουπα χλιαρο νερό λιώνουμε ένα φακελάκι μαγιά…

ΤΑ ανακατευουμε όλα και ρίχνουμε 1 κούπα αλεύρι.. Το άφηνουμε να φουσκώσει για λίγο μαγιά… Και μετά ριχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι γύρω στο μισό κιλό και λίγο παραπάνω να μην γίνει σφικτη η ζύμη.

Την αφήνουμε για μιση ωρα να γίνει και μετά κόβουμε τρία μπαλάκια και σε αλευρωμενο λαδοχαρτο ανοίγουμε τα τρία φύλα ξεχωριστά. Παίρνουμε τα χόρτα ρίχνουμε λάδι αλάτι πιπέρι και τα στιβουμε ελαφρά να πέσει ο όγκος ανακατεύουμε και την φέτα όση ποσότητα θέλετε.

Διαφήμιση

Ρίχνουμε μείγμα στο πρώτο φύλο όπως είναι απλωμένο στο λαδοχαρτο.. μετά βάζουμε και το άλλο φύλο και βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα βάζουμε και το άλλο φύλο από πάνω..

Προσοχή το φύλλο το αναποδογυριζουμε με την λαδόκολλα για να μην μας χαλάσει… Χωρίζουμε λωρίδες και τις στριβουμε από την μία μεριά για να γίνει στρουφουγυριστη και να είναι πλεξιδα…

Αλοιφουμε με ασπράδι το πάνω μέρος πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλετε… και την ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς… Πάνω κάτω…

Αν πάρει πιο πολύ από πάνω βάζουμε λίγο αλουμινοχαρτο και την αφήνουμε να ψηθεί λίγο παραπάνω στο κάτω μέρος

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Lena Skouteri“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.