Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”

Μία συνταγή που θα την καθιερώσεις και θα σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο..

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας(Το οποίο ψιλοκόβω σε ένα ταψί και αφήνω 30′ να στεγνώσει καλά ανακατεύοντας το!Μετά το ψιλοκόβω σε πιο μικρά κομμάτια!)
200γρ γιαούρτι
4 αυγά
3 βανίλιας
1 πορτοκάλι (το ξύσμα )
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κ.σ γεμάτη μπέικιν παουντερ

Διαφήμιση

Σιρόπι
3ποτηρια νερού νερό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
Την ψυχα από το ένα προκαλι του οποίου πήραμε το ξύσμα
Ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε κάνει την προετοιμασία του φύλλου,Προθέρμαινουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω.

Βάζουμε να βράσει το σιρόπι με το πορτοκαλι μέσα για 10′. Όταν βράσει αφαιρουμε το πορτοκαλί και ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπωλ το σιρόπι να μας γίνει χλιαρο!

Σε ένα πιάτο λιώνουμε το Πόρτοκαλι!Σε μια λεκανιτσα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά+ το πορτοκαλί λιωμενο και τα χτυπάμε για 5-6 λεπτα!
Ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί με τα φύλλα και τα ανακατεύουμε καλά καλά όλα μαζί!

Παίρνουμε ένα ταψί και το βούτυρωνουμε πολύ καλά όλο!
Ρίχνουμε μέσα το γλυκό και το στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε να ψηθεί!

Περίπου 40′ η ώσπου να ροδίσει από πάνω καλά το γλυκό μας!

Μόλις ψηθεί το αφαιρώ και με ένα μαχαιράκι το καρφώνω σε διάφορα σημεία ελαφρια αφού το σιρόπι μας είναι χλιαρό και το γλυκό από τον φούρνο ότι βγηκε το σιροπιαζουμε κατευθείαν!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”