Αυτή η πάστα ταψιού καραμέλα είναι εξαιρετική στην γεύση και στην εμφάνιση - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Αυτή η πάστα ταψιού καραμέλα είναι εξαιρετική στην γεύση και στην εμφάνιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
για το παντεσπάνι

6 αυγά
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!

Υλικά
για το σιρόπι

200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του

Υλικα
για την κρέμα σαντιγί

2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!

Υλικά
για το γλάσο

180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιαστε το

Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο

Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.