Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

ΥΛΙΚΑ
Για τα φυλλα

3 κούπες αλεύρι
λίγο λάδι
λίγο ξύδι
αλάτι

Για τη γεμιση
1 ½ κιλό προβατίνα (μπούτι)
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 μικρό φλιτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι
πιπέρι
7 ποτήρια χλιαρό νερό
2 ποτήρια κίτρινο ρύζι
½ ποτήρι ρύζι Καρολίνα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το κρέας, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει, μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αφού βράσει, το αφαιρούμε και μέσα στο ζωμό του προσθέτουμε το ρύζι ώστε να πάρει μία βράση.

Έχουμε ήδη ανοίξει 3 φύλλα στρογγυλά: 2 μεγάλα και ένα μικρότερο. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνουμε τα 2 μεγάλα φύλλα λαδωμένα και στο κέντρο του ταψιού ένα τρίτο μικρότερο επίσης λαδωμένο.

Τοποθετούμε το κρέας (αφού το έχουμε ξεκοκαλίσει πολύ καλά) κυκλικά στο ταψί. Περνάμε και τυλίγουμε το φύλλο που περισσεύει γύρω από το κρέας και στο κέντρο ρίχνουμε το μισοβρασμένο ρύζι με τον ζωμό.

Τωρα χρειαζομαστε και ενα φυλλο ακομη να σκεπασουμε τη μεση του ταψιου.

Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω, στον φούρνο για 45 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΖουμερό, σοκολατένιο μπράουνις με λευκή σοκολάτα
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά μοναδικά μαφινς με κομματάκια σοκολάτας