Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Εύκολα νόστιμα και νηστίσιμα ανεβατά τηγανόψωμα..

Διαφήμιση

Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
Αλεύρι φαρίνα όσο θα σας πάρει

Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ρίχνετε την μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νεράκι ,ανακατεύετε και σκεπάζετε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η μαγιά στην συνέχεια μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνετε σιγά-σιγά αλεύρι ,κατά προτίμηση φαρίνα, και το αλάτι

Ανακατεύεται σιγά-σιγά με τα χέρια σας, θέλουμε να γίνει ένα ζυμαράκι όχι σκληρό αλλά μαλακό και αφράτο , αν κολλάει βάλτε λίγο λαδάκι στα χέρια σας, στην συνέχεια σκεπάζετε με μία πετσετούλα και αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει για 10 λεπτά

Λαδώνετε τα δάχτυλά σας και παίρνετε κομμάτια από αυτό, όσο ένα μικρό μανταρίνι μέσα στην παλάμη σας, σε ένα πιάτο ανοίγετε μία πιτούλα με τα χέρια σας και κάνετε μία τρυπούλα στη μέση μετά με το δάχτυλο σας

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο, σερβίρεται με τυράκι της αρεσκείας σας ,η τυράκι νηστίσιμο αν νηστεύετε το οποίο θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακοί κουραμπιέδες με αλισίβα που λιώνουν στο στόμα………υπέροχοι και μοσχομυριστοί! Απλά τέλειοι..
Επόμενο άρθροΤο αγαπημένο γλυκάκι που ταιριάζει σε κάθε περίσταση – Σπιτικό γαλακτομπούρεκο