Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
Μισο κιλό κιμα μοσχ.
2- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
μισο κουταλακι κύμμινο
Αλατι πιπέρι λάδι( 2-3 κ.σ.)

Διαφήμιση

Για τη σαλτσα
1 κρεμυδι
2 ντοματες γινομ.
Αλάτι πιπερι ρίγανη και 2 κ.σ κετσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικα του κιμά …πλάθουμε σουνζουκάκια …αλευρώνουμε τυγανίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ

Χοντροκοβουμε το κρεμύδι…το τσιγαριζουμε να μαραθει.Ρίχνουμε τη ντοματα ξεφλουδ…και κομενη κυβάκια…τα υπολοιπα υλικα να παρουν μια βραση…ρίχνουμε τη σαλτσα απο πανω…ψήνουμε περιπου 20 λεπτα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
5 βραζουμε με λίγο αλάτι και αρκετό νερό 5 πατάτες μετριες και τις ξεφλουδιζουμε.

Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις λιώνουμε.. προσθέτουμε 2 γεματες κουταλιες βουτυρο 5-6 κ. Σ. γάλα εβαπορέ και λίγο πιπέρι..

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και να δέσει ο πουρές. (οι πατάτες πρέπει να είναι καυτές).

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠολύ ωραία μοσχομυρωδάτα κουλουράκια
Επόμενο άρθροΔιαφορετικό και υπέροχο γλυκό – Παραδοσιακός ζαχαρομπακλαβάς από την Πάρο