Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: (για 6 ατομικά κέικ) Για τα κέικ: 1 κούπα καρύδια 1 κούπα χουρμάδες medjool (περίπου 12 τμχ) 2 κ.σ. […]

Διαφήμιση

Υλικά: (για 6 ατομικά κέικ)

Για τα κέικ:

  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κούπα χουρμάδες medjool (περίπου 12 τμχ)
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2 κούπες τριμμένο καρότο
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3/4 κούπας μαύρες σταφίδες

Για την επικάλυψη:

  • 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα για 2 ώρες τουλάχιστον)
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγάβης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
  • νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση:

Για τα κέικ:

  • Ρίξτε τα καρύδια στο μπολ της κουζινομηχανής και αλέστε τα καλά.
  • Προσθέστε τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου γίνουν μια κολλώδης μάζα.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, κολλώδες μίγμα.
  • Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε ελαφρά για να αναμιχθούν χωρίς να διαλυθούν.
  • Μεταφέρετε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια στα οποία έχετε βάλει τα ειδικά χάρτινα κουπάκια.
  • Σε αυτό το σημείο έχετε 2 επιλογές: Να τα αφήσετε ωμά και να τα βάλετε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν, ή να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 45-50 λεπτά. Εσείς επιλέγετε. Ωμοφαγικά κεκάκια ή ψημμένα; Είναι εξίσου νόστιμα. (Ακόμα και αν τα ψήσετε, μέσα θα είναι αρκετά υγρά λόγω του καρότου).

Για την επικάλυψη:

  • Αναμίξτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή ή το blender για αρκετή ώρα, έως ότου το μίγμα γίνει κρεμώδες και εντελώς λείο (θέλει λίγη υπομονή). Προσθέστε όσο νερό χρειαστεί ώστε το τελικό μίγμα να μοιάζει με πηχτό γιαούρτι (εγώ πρόσθεσα 2 κ.σ.).

Για την τελική σύνθεση:

  • Απλώστε την επικάλυψη με ένα κουτάλι ή με κορνέ πάνω στα κρύα κεκάκια, πασπαλίστε με λίγο τριμμένο καρύδι και βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Απολαύστε!

Ατομικά κέικ καρότου_1

ΠΗΓΗ