Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Lazaridou Panagiota – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια ρύζι (Καρολίνα , αλλά μπορείτε […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Lazaridou Panagiota – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ρύζι (Καρολίνα , αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο εσείς προτιμάτε! Απλά θα το βράσετε πιο πολύ)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 φλιτζάνια νερό
3-4 κουλούρες φιδέ
1 φλιζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Κανέλα και ζάχαρη για το
σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Βράζουμε το ρύζι και στο μέσον του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και το αποσύρουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμο (αν έχει νερά τά στραγγίζουμε)
2)Σε ένα τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και καβουρδιζουμε το φιδέ,αφού τον σπάσουμε, μέχρι να ροδισει και να γίνει τραγανός

3) Προσθέτουμε τον φιδέ με το λάδι στο ρύζι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ομοιογενές μίγμα
4) Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, σκεπάζουμε και με ένα καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά

5) Σερβίρεται ζεστό ή κρύο πασπαλισμενο με λίγη ζάχαρη (αν μας φανεί αγλυκο) και μπόλικη κανέλα!!

Η Συνταγή είναι της κ. Lazaridou Panagiota“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.