Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 3 μεγάλα (ή 4 μικρότερα) αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια, καλοπλυμένα, 1 φλ. βούτυρο (φρέσκο ή καλής ποιότητας φυτικό με […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 3 μεγάλα (ή 4 μικρότερα) αρωματικά και ζουμερά μανταρίνια, καλοπλυμένα,
  • 1 φλ. βούτυρο (φρέσκο ή καλής ποιότητας φυτικό με βάση το ελαιόλαδο) σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 1 ¾ φλ. ζάχαρη (προτιμώ την ακατέργαστη),
  • 4 αυγά,
  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο),
  • 2 κ.γλ. baking powder,
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορου,
  • 1/3 φλ. φρέσκο γάλα ή χυμό μανταρινιού (αν χρειασθεί).

Τρόπος Παρασκευής:

Τοποθετώ στο blender ολόκληρα τα μανταρίνια με την φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθω αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκω στις μπουκιές μου. Αφήνω τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.

Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Προσθέτω ένα –ένα τα αυγά και χτυπάω για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.

Ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στην ζύμη κι ανακατεύω καλά.
Στο τέλος ρίχνω στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο. Αν δω ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και ρέει με δυσκολία, μπορώ να προσθέσω 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.Η ζύμη του κέικ στην φόρμα.Μεταφέρω το μείγμα σε φόρμα του κέικ η οποία είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).
Το κέικ μανταρίνι από τον φούρνο.Έτοιμο το κέικ μανταρίνι!Καλή αρωματική απόλαυση!