Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
1 αρνίσιο μπούτι (κατά προτίμηση πίσω πόδι)    2 κιλά
6-7 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
50 -70  ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
2-3 κλωναράκια φρέσκο μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε   καλά και σκουπίζουμε  με μια πετσέτα κουζίνας το αρνάκι  μας
Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε σε ράβδους. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι,και  τσίμπαμε βαθιά το αρναάκι μας  κατά διαστηήματα και από τις δύο πλευρές.

  1.  Τοποθετούμε  τις ράβδους  του σκόρδο μέσα από τις τρύπες του .
    Βάζουμε  σε  όλο το αρνακι   ελαιόλαδο ,και το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετούμε το στο δίσκο και αυτό με μερικές κουταλιές της σούπας λάδι.
  2. Προσθετουμε   το κρασί  στο ταψι μας  κρασί  και μερικές βελόνες δεντρολίβανο  και μερικά φύλλα μαντζουράνας.
  • Καλύπτουμε  το  ταψί  με φύλλο αλουμινίου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς   1   με μια και μισή  ώρα
Δες και αυτό!
Εύκολες καριόκες

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, γυρίζουμε   το  αρνάκι  μας  του  και πίσω από την άλλη πλευρά.

  •  Κάλυβουμε  ξανά  πάλι  με το αλουμινόχαρτο  και ψήνουμε αλλα  30 λεπτά στο φούρνο, μέχρι  να πάρει  ωραίο  χρώμα το μπουτάκι μας

ΑΝ  θέλουμε  προσθέτουμε   και πατατούλες  …

plathozymarakia

Διαφήμιση