Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαίρης Καπνίση – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Φτιάχνεται με μερικά απλά βήματα, είναι οικονομική και ιδιαίτερα χορταστική.

Υλικά
8 αυγά
1φλυτζάνα ζάχαρη—-ολες τσαγιού —
1 φλυτζανα σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνα καρύδι
1 Μπέκιν

Διαφήμιση

Εκτέλεση:
Χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη πολύ καλά χώρια τα ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνουμε εναλλάξ μαρέγκα σιμιγδάλι με Μπέκιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα λαστιχένια απαλά, τέλος το καρύδι.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι Νο 28 επανω λαδοκολλα βουτυρωμενη ριχνουμε το μιγμα και ψηνουμε πανω κατω στους 200°
Αφού κρυώσει το κέικ το χωρίζουμε σε δυο πάτους με καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε τον κάθε πάτο

Σιρόπι
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζανα νερό να βράσει 7 λεπτά

Σε ένα δαχτυλάκι νερό διαλύμε 3 κ.γ νεσκαφε και το ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι
Αφού κρυώσουν οι σιροπιασμενοι πάτοι στρώνουμε την σαντιγί.

Σαντιγί
4 κρέμες γάλακτος τις κτυπώ με μισή φλυτζανα άχνη να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί κλείνουμε το μίξερ
Διαλύουμε 3 κ.γ νεσκαφε σε ένα δαχτυλάκι κονιάκ και το ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά στην σαντιγί

Σε δίσκο τοποθετουμε πρώτο σιροπιασμένο πάτο και σαντιγί δεύτερο πάτο και σαντιγί
Επάνω αμύγδαλο πραλίνα και διακοσμουμε με ροζέτες σαντιγί και λίγα καλά στραγγισμένα βυσινάκια

Διαφήμιση

Η Εκτέλεση είναι από κ. Ευα Χαριτου “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη, τραγανή κοτόπιτα όπως μας αρέσει…
Επόμενο άρθρο10 διατροφικά “λάθη” που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό μας και δεν χάνουμε κιλά