ΥΛΙΚΑ:

Διαφήμιση
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
  • περίπου 900 γρ.αλεύρι
  • σουσάμι(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
  3. Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
  4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν…

Τα διατηρούμε για πολλές μέρες σε τάπερ(αν μείνουν!!!).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε…

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : i-gastronomie

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑρωματικά Μπισκότα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΑγαπημένες Βάφλες με κόκκινη πιπεριά και φέτα