Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά για το αρβανίτικο κοτόπουλο 1 κοτόπουλο βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής σε κομμάτια 1 ποτήρι του νερού ξίδι ποιοτικό από κρασί 10 σκελίδες σκόρδο Σάλτσα τομάτας ποιοτική Ελαιόλαδο Ελάχιστο ζεστό νερό Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε φρέσκο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο να χρυσίσουν Ενα-ένα μόλις ροδίζουν καλά, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα Σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα, […]

Διαφήμιση

Υλικά για το αρβανίτικο κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι του νερού ξίδι ποιοτικό από κρασί
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • Σάλτσα τομάτας ποιοτική
  • Ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε φρέσκο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο να χρυσίσουν
Ενα-ένα μόλις ροδίζουν καλά, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα
Σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα, κομμένα χοντρά, στο ίδιο τηγάνι
Να μη μαυρίσουν τα σκόρδα, θέλει προσοχή

Προσθέτουμε στο τηγάνι και την σάλτσα τομάτας
Σωτάρουμε ελαφρά, σε χαμηλή φωτιά
Ρίχνουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά
Αφήνουμε 3 λεπτά να δώσει το σκόρδο τα αρώματά του
Ρίχνουμε στην ζεστή κατσαρόλα το ξίδι

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί
Αλάτι θαλασσινό και πιπέρι
Προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό για να βράσει
Προσέχουμε την κατσαρόλα σαν τα μάτια μας, μην κολλήσει

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό
Το αποτέλεσμα είναι μια φίνα σάλτσα, μυρωδάτη και ένα απόλυτα γευστικό κοτόπουλο.
Σίγουρα η καλύτερη συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.

Πολλοί το τρώνε με ρύζι, άλλοι με μακαρόνια. Εγώ το προτιμώ με τηγανητές πατάτες σε φρέσκο ελαιόλαδο -μια αμαρτία είναι, ας την κάνουμε!

Μυστικό: Μπορείτε με την ίδια συνταγή να μαγειρέψετε και το κουνέλι. Αγαπάει το ξίδι και το σκόρδο.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : iefimerida

Διαφήμιση