Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμμαρια.αλευρι για ολες της χρησεις. .
250 γραμμμαρια αγελαδινο βουτυρο σε κομμματακια παγωμενο.
150 γραμμμαρια ζαχαρη.
2 αυγα.
70 ml γαλα φρεσκο.
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ.
1 βανιλια.
Ξυσμα λεμονιου,η πορτοκαλιου και
2 κροκους αυγων για αλλειμμα! .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε την ζαχαρη και το βουτυρο στην λεκανη μας και τα ζυμωνουμε!Ριχνουμε τα αυγα και την βανιλια και τα.ζυμωνουμε!Ριχνουμε το γαλα ,το αλευρι το μπεικιν και τα ζυμωνουμε!

Διαφήμιση

Θελουμε αφρατη ζυμη οποτε το αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωμα!Κοβουμε μικρα μακροστενα ζυμαρακια και πλαθουμε μικρες πλεξουδες!Σε ενα μπολ χτυπαμε.ελαφρως τους κροκους με ελαχιστο νερο και με ενα πινελο αλειφουμε τα κουλουρακια!

Φυσικα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο καλα το ταψι!Ψηνουμε.σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους εως οτου παρουν χρωμα!Βγαζουμε απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν!Για να τα διατηρησουμε περισσοτερο χρονο και πιο τραγανα τα τοποθετουμε σε μεταλικο σκευος κλεισμενο

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο φαγητό με πλούσια γεύση και νοστιμιά – Μπρόκολο στο φούρνο (ογκρατεν)…
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ υγιεινή συνταγή για παστέλι κυδώνι