Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1 κιλό κολοκυθάκια 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 αβγό 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα) 3/4 φλ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα 1/4 φλυτζανιού φέτα 1/3 ματσάκι δυόσμο 1/3 ματσάκι μαϊντανό αλεύρι αλάτι – πιπέρι ελαιόλαδο αλεύρι για το τηγάνισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε σουρωτήρι […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
  • 3/4 φλ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 1/4 φλυτζανιού φέτα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • αλεύρι
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά. Στραγγίξτε τα πολλά νερό και με τα χέρια σας.
  2. Αφού στραγγίσετε το δυνατόν περισσότερο τα κολοκυθάκια βάζοντάς τα και σε χαρτί απορροφητικό κουζίνας, τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο, τη φρυγανιά, το αβγό, το τυρί, το δυόσμο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών).
  3. Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό προσθέστε λίγο ακόμη φρυγανιά τριμμένη.
  4. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, αλευρώνετε τα κολοκυθοκεφτεδάκια σας και τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  5. Μόλις τηγανισθούν τους τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sintayes