Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Flora Spandagou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα) 6 μήλα […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Flora Spandagou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
6 μήλα – μεγαλούτσικα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 λεμόνι (όλος ο χυμός & λίγο ξύσμα )
1-2 κουταλιά σούπας απλο αλεύρι
Αμύγδαλα & σταφίδες (μια κουτάλια από το κάθε ένα – κατά προτιμήση)

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε στρογγυλή φόρμα για τάρτες

Στρώνουμε το κάτω φύλλο σφολιάτας και του κόβουμε τις γωνιές

Καθαρίζουμε & κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, λεμόνι & κανέλα. Ίσα για να πάρουν μια βράση για να μαλακώσουν & να βγάλουν ζουμακι. Περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι αφού κατεβάσουμε το μίγμα με τα μήλα από τη κουζίνα και ανακατεύουμε για να απορροφηθεί και να γίνει ένα με το μίγμα. Εγω το αφήνω λίγη ώρα για να κρυώσει το μίγμα.

Βάζουμε όλο το μίγμα μας στην στρωμένη φόρμα τάρτας και προσθέτουμε τα αμύγδαλα & τις σταφίδες.

Στρώνουμε το πάνω φύλο σφολιάτα και κολλάμε το πάνω με το κάτω φύλλο – εγώ το κλείνω/κολλάω με το χέρι αλλά μπορείτε και με το πιρούνι κλπ

Με βουρτσακι αλείφω το φύλλο με γάλα και σκορπάω λίγη ζάχαρη από πάνω. Χαράζω ένα ωραίων «x» στη μέση της πίτας.

Ψήνουμε σε Προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Σερβίρω ζεστη την μήλοπιτα, με μια κουταλια κρέμα γάλακτος χτυπημένη με λίγη βανίλια (εκχύλισμα όχι σκόνη)

Η Συνταγή είναι από κ. Flora Spandagou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.