Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 1 ποτήρι ζάχαρη 1,5 ποτήρι (330ml) αλεύρι […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι (330ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά χωρισμένα
1 φακελάκι μπέικιν και
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίχνω το μπέικιν τις βανίλιες το αλεύρι και μετά με τη σπάτουλα ανακατεύω τα ασπράδια μαρέγκα Το βάζω να το ψήσω στο φούρνο 12 με 14 λεπτά τόσο μου πήρε το δικό μου φούρνο στους 180

τα αφήνω να κρυώσουν ετοιμάζω το σιρόπι βάζω δύο φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό κόβω φράουλες περίπου 600 βάζω και 2 ποτήρια ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό τα αφήνω να βράσουν

μόλις βράσουν με το κουτάλι παίρνω το σιρόπι και το ξεχωρίζω στο υπόλοιπο ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας και μόλις πάρουν βράση κλείνω τη φωτιά στο σιρόπι βάζω ένα σφηνάκι κονιάκ

σιροπιαζω τους μπαμπάδες χτυπάω και δύο φακελάκια γκαρνί και γεμίζω σαν τη γη σάλτσα φράουλας και βάζω και μία ροζέτα από πάνω με λίγη σάλτσα

Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”