Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: 3 κούπες (400 γραμμάρια) φουντούκια 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα χωρίς γάλα ή βούτυρο 1 βανίλια Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Αγαύης ή 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Η συγκεκριμένη μερέντα ή νουτέλα, όπως θέλεις πες την, γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 κούπες (400 γραμμάρια) φουντούκια
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα χωρίς γάλα ή βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Αγαύης ή 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η συγκεκριμένη μερέντα ή νουτέλα, όπως θέλεις πες την, γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Είναι υγιεινή και μπορείς άνετα να τη καταβροχθίζεις ως πρωινό, γλυκό, επιδόρπιο και ότι άλλο εσύ επιθυμείς.

Ξεκινάμε βάζοντας τον φούρνο μας να ζεσταθεί για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα, τα φουντούκια μας και άφησε τα να ψηθούν για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα τα φουντούκια μας, άσε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τοποθέτησε τα σε μία πετσέτα και τρίψτα με τα χέρια σου για να φύγει όλη η φλούδα τους. Δεν θα μας ενοχλήσει αν έχει μείνει λίγη φλούδα πάνω τους, αλλά κάνουμε αυτό το βήμα για λόγους υφής.

Στη συνέχεια κόψε σε κομματάκια τη μαύρη σοκολάτα και βάλε τη σε ένα μπολάκι μαζί με το λάδι καρύδας. Λιώσε τη στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακάτεψε τη καλά και άφησε τη στην άκρη για έπειτα.

Μετά, ρίξε στο μπλέντερ τα ψημένα φουντούκια μας στη σιγανή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία κρέμα, κατεβάζοντας με μία σπάτουλα το κολλημένο μείγμα από τα πλάγια.

Τέλος, μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, ρίξε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, το σιρόπι Αγαύης και το αλάτι. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και έτοιμη η μερέντα μας ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού.

Φύλαξε τη μέσα σε γυάλινα βαζάκια στο ψυγείο και χρησιμοποίησε τη όπου θέλεις.

Extra tips:

  • Αν δεν θέλεις μαύρη σοκολάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κακάο σε σκόνη με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
  • Η πραλίνα μας αντέχει έως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά ποιος θα τη κρατήσει τόσο πολύ πριν τη φάει;
  • Σε περίπτωση που θέλεις να είναι πιο γλυκιά μπορείς να προσθέσεις και άλλη ζάχαρη.
  • Μην φοβηθείς τη διαδικασία με το μπλέντερ, μιας και τα φουντούκια είναι λίγο σκληρά. Βγάζε το καπάκι και κατεύθυνε το μείγμα πιο κάτω με μία σπάτουλα για να λιώσει όλο το περιεχόμενο.
  • Επίσης, αν δεν προσθέσεις κάποια σοκολάτα ή κακάο, γίνεται ένα υπέροχο φυστικοβούτυρο.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki