Η πιο ωραία σοκολατόπιτα που έχεις δοκιμάσει είναι αυτή!

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
ελάχιστο αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. ζάχαρη απλή, κρυσταλλική
5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, μεγάλου μεγέθους
40 γρ. κορν φλάουρ

Για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
75 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1/2 φλιτζάνι (100 ml) ουίσκι (ή σκούρο ρούμι ή κονιάκ) – (Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού.)

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγούμενη ημέρα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 – 26 εκ.

Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.

Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.

Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε …

Διαφήμιση

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚεράσματα με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ καρυδόπιτα που γίνεται αφράτη και φουσκωτή