Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Mitsioni Milioti – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγα,
100 γραμμαρια ζαχαρη,
400 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
310 γραμμαρια αλευρι ,
2 βανιλιες,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ,
8 κουταλιες της σουπας κακαο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και τις βανιλιες να αφρατεψει να στεκεται

Διαφήμιση

Ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,το σπορελαιο! Τελος εχουμε κοσκινισμενα αλευρι,μπεικιν,κακαο και ριχνουμε κουταλια κουταλια δεν θελουμε να ξεφουσκωσουμε το μιγμα

Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψακι 25 ν και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτα για 35 λεπτα αλλα επειδη δεν γνωριζω τους φουρνους το ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι η και οδοντογλυφιδα!Οταν το βγαλουμε το αφηνουμρ να κρυωσει παρα πολυ καλα και με πολυ προσοχη το αναποδογυριζουμε σε λαδοκολα

Πολυ προσοχη

Και συνεχιζουμε το κοβουμε στην μεση

ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε στο μιξερ 350 γραμμαρια βουτυρο(οχι μαργαρινη)ουτε πολυ κρυο ουτε πολυ ζεστο,1 ζαχαρουχο γαλα,2 βανιλιες θα γινει σαντιγυ αλλα λιγο ποιο σφιχτη απο την σαντιγυ

Στο τελος ριχνουμε 1 κουταλια της σουπας λεμονι

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε ψιλοκομμενη κουβερτουρα μεσα

Εαν θελουμε δεν βαζουμε

Συνεχιζουμε τοποθετουμε το πρωτο πατο παντεσπανιου στο ταψι και ριχνουμε πανω του γαλα(περιπου 3 φλυντζακια του καφε),βαζουμε την κρεμα και κλεινουμε με τον αλλο πατο και ξανα με προσοχη ριχνουμε γαλα(περιπου 3 φλυντζανακια του καφε!Εαν δεν θελουμε γαλα το αντικαθιστουμε με ΣΙΡΟΠΙ

ΓΛΑΣΣΟ:
250.γραμμαρια κουβερτουρα ,250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος,1 κουταλια της σουπας λαδιΖεσταινουμε την κρεμα.γαλακτος,

Ριχνουμε σπασμενα κομματια την κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λειο προσθετουμε και το λαδΤο κατεβαζουμε το αφηνουμε να σταθει λιγο

Το τοποθετουμε πανω στο γλυκο

ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ.ΣΙΡΟΠΙ δηλαδη ΒΡΑΖΟΥΜΕ 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Mitsioni Milioti – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα μηλοπιτάκια από μπισκοτένια ζύμη και άρωμα κανέλας
Επόμενο άρθροΟι πιο εκπληκτικοί λουκουμάδες