Διαφήμιση

Η αγαπημένη πάστα φλώρα με τραγανή ζύμη σαν μπισκότο και σπιτική μαρμελάδα κυδώνι – αρμπαρόριζα! Μία διαχρονική αξία γεύσης..

Υλικά
Για τη μαρμελάδα κυδώνι

600 γραμ. καθαρισμένα και τριμμένα κυδώνια (2 μεγάλα κυδώνια)
1 ποτήρι νερό
1 μήλο τριμμένο
500 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1/2 φλ. ζουμί από κυδώνια

Για την Πάστα Φλώρα

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ζάχαρη
7 κ.σ. κονιάκ
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα κυδώνι

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα. Τα βάζουμε με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15′, να πιουν τα υγρά τους. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε φλούδες και κουκούτσια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20′-25′. Το ζουμί που θα μείνει είναι 1/2 φλ.

Διαφήμιση

Τα σουρώνουμε και κρατάμε το χυμό (1/2 φλ.). Προσθέτουμε στο κυδώνι όλα τα υπόλοιπα, μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι. Βράζουμε για 15′-20′. Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να αρωματίσουμε. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Για την Πάστα Φλώρα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50′. Προς το τέλος ψήνουμε για 5′ στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤο πιο αφράτο Κεικ Μυρμηγκάτο που θα σας ενθουσιάσει με την εμφάνιση και την γεύση του!
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο σπιτικό μιλφέιγ ever..