Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Athanasios Papadimitriou – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”. Υλικά: 500γρ. Πέννες 500γρ. Γαρίδες (Αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες) 200γρ. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Athanasios Papadimitriou – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Υλικά:
500γρ. Πέννες
500γρ. Γαρίδες (Αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες)
200γρ. Σπανάκι
1 κρεμμύδι
500 ml ζωμός κοτόπουλο
500 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
200 γκούντα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, σοτάρουμε 2-3 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες και το κρεμμύδι και τα κρατάμε σε ένα μπολ για μετά.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι και μετά από πέντε λεπτά το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Βράζουμε άλλα πέντε λεπτά.

Μετά ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με το κρεμμύδι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη γκούντα και ανακατεύουμε.

Συμβουλές:
Βγαίνουν 4 μερίδες με αυτές τις δοσολογίες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για βράσουν τα ζυμαρικά στο σημείο που θέλουμε.
Αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό δεν βάζουμε καθόλου κρέμα γάλακτος.

Η Συνταγή είναι της κ. Athanasios Papadimitriou“Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.