Διαφήμιση

Υλικά 

  • 350 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 350 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κανέλα
  • 3 κουταλάκια γεμάτα μπέικιν
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • Γλυκό του κουταλιού μαστίχα υποβρύχιο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ  και το ξύσμα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ και την κανέλα. Το ανακατεύουμε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών λίγο λίγο, σε ροή βροχής, στο μείγμα των υγρών ενώ  ανακατεύουμε διαρκώς.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 26εκ. που έχουμε λαδώσει προηγουμένως. Ψήνουμε σε άνω κάτω θέρμανση, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε σε μία πιατέλα.
Για το γλάσο: 
  1. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 5 κουταλιές γλυκό βανίλια υποβρύχιο με άρωμα μαστίχα.
  2. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κείκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Αν θέλετε ποιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να αντικαταστήσει το μισό ελαιόλαδο με σπορέλαιο.

Φτιάξτε τη συνταγή και εσείς και πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια! Η άποψή σας μετράει!

Δείτε περισσότερα : tastyrecipes

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣε ελάχιστο χρόνο θα έχετε το πιο Αφράτο και λαχταριστό μιλφέιγ!
Επόμενο άρθροΚαρκίνος και Διατροφή! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον Διατροφολόγο Πάρη Παπαχρήστου !