Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ρολό (1,5 κιλά μοσχάρι νουά και πήγα στο χασάπη και 2 καρότα που τα έβαλε μέσα στο κρέας)

Το αλείφουμε καλά με ένα μείγμα από ελαιόλαδο και βούτυρο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με κρασί κόκκινο, πετάμε μέσα και 2 ολόκληρα καρότα και 2 στικ σέλερι και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει ένα κύβο βοδινού

Κλείνουμε την χύτρα μόλις σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 στο 5) και ψήνουμε συνολικά 60΄-70΄(στα 30΄ανοίγουμε και γυρίζουμε το ρολό από την άλλη πλευρά).

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα το σκεπάζουμε και το διατηρουμε ζεστό μέχρι να το κόψουμε σε φέτες (δεν το κόβουμε αν δεν περάσουν 30΄).

Το ζουμί το σουρώνουμε και το βράζουμε για 5΄σε κατσαρολάκι μαζί με 1κσ κορν φλάουερ διαλυμένη σε 2κσ κρύο νερό, και περιχύνουμε το κρέας.

Συνοδεύουμε με ρύζι

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες σκέτος αφρός!
Επόμενο άρθροΝόστιμο πιάτο με πανσέτα στο ταψί και κολοκάσι αντί πατάτας