Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “neanikon.gr” Υλικά 50 ml ελαιόλαδο 240 ml πετιμέζι ή λίγο αραιωμένο με νερό αν μας φαίνεται […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “neanikon.gr”

Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
240 ml πετιμέζι ή λίγο αραιωμένο με νερό αν μας φαίνεται πολύ βαρύ
150 γρ αλεύρι ολικής
1 κοφτή κουταλιά baking powder
½ κουταλιά κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
Ώριμα βερίκοκα – όσα χρειαστούν
Λίγα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικό)

Λίγο μέλι κατά το σερβίρισμα αν κρίνουμε ότι θέλουμε περισσότερη γλύκα – αν και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο

1 ταψάκι διαμέτρου 20 εκ περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή την κανέλα, το γαρύφαλλο, το baking powder και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά!

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και το γεμίζουμε με τον χυλό που ετοιμάσαμε.

Απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε τα βερίκοκα με φέτες και τα τοποθετούμε το ένα πολύ κοντά στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της τάρτας μας.

Δεν αφήνουμε κενά γιατί τα φρούτα μαζεύουν κατά το ψήσιμο. Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.

Απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο μέλι πάνω από τα ψημένα βερίκοκα.

Προσωπικά δεν μου χρειάστηκε γιατί η βάση βγήκε τόσο γλυκιά και ζουμερή που αγκάλιαζε υπέροχα τα φρούτα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “neanikon.gr”