Απλή τάρτα με βερίκοκα, Χωρίς πολλά πολλά
Connect with us

Συνταγές

Απλή τάρτα με βερίκοκα, Χωρίς πολλά πολλά

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “neanikon.gr”

Διαφήμιση

Υλικά
50 ml ελαιόλαδο
240 ml πετιμέζι ή λίγο αραιωμένο με νερό αν μας φαίνεται πολύ βαρύ
150 γρ αλεύρι ολικής
1 κοφτή κουταλιά baking powder
½ κουταλιά κανέλα
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο
Ώριμα βερίκοκα – όσα χρειαστούν
Λίγα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικό)

Λίγο μέλι κατά το σερβίρισμα αν κρίνουμε ότι θέλουμε περισσότερη γλύκα – αν και δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο

1 ταψάκι διαμέτρου 20 εκ περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το πετιμέζι με το ελαιόλαδο. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή την κανέλα, το γαρύφαλλο, το baking powder και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά!

Διαφήμιση

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και το γεμίζουμε με τον χυλό που ετοιμάσαμε.

Απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία επίπεδη επιφάνεια. Κόβουμε τα βερίκοκα με φέτες και τα τοποθετούμε το ένα πολύ κοντά στο άλλο, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της τάρτας μας.

Δεν αφήνουμε κενά γιατί τα φρούτα μαζεύουν κατά το ψήσιμο. Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.

Απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο μέλι πάνω από τα ψημένα βερίκοκα.

Προσωπικά δεν μου χρειάστηκε γιατί η βάση βγήκε τόσο γλυκιά και ζουμερή που αγκάλιαζε υπέροχα τα φρούτα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “neanikon.gr”

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Φανταστική Στριφτή Πίτα με Φέτα!