Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστα
200 γμ βούτυρο

Γέμιση
400 γμ αμυγδαλοψυχα
200 γμ καρύδια
100 γμ σουσάμι καβουρτισμενο
6 φρυγανιές
1 κγ κανέλλα
Μισό κγ γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τζινζερ

ΣΙΡΌΠΙ
1 και μισή κούπα ζάχαρη
1 και μισή κούπα νερό
1 και μισή κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλλα
Φλούδα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι για να αλείψουμε τα φύλλα το κάθε φύλλο το διπλώνουμε στη μέση βουτυρώνω βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες γέμιση και με μία βελόνα πλεξίματος το διπλώνουμε και το σουρώνουμε

Το τοποθετουμε σε βουτυρωμένο ταψί το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα όταν τελειώνουμε το τύλιγμα το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για 45 λεπτά δέκα λεπτά

Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη φλούδα για 7 λεπτά

Κλείνουμε το μάτι προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο με το γλυκό

Όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι προαιρετικά από πάνω με ένα πιρούνι που το βουτάμε στο μέλι ρίχνουμε διάσπαρτα λίγο ακόμη

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.