Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά :
για μέτριο πυρέξ

1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο,
5 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι κακάο,
2 1/4 φλιτζάνι νερό,
6 αυγά,
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει,
ένα σφηνάκι λικέρ

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την, ζάχαρη, το κακάο και το νερό. Βράζουμε για τρία λεπτά

Αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε 3 φλιτζάνια από το μίγμα. Σε μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μίγμα και προσθέτουμε αυγά, αλεύρι, λικέρ και τα χτυπάμε

Αδειάζουμε σε βουτυρομενο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30 – 45 λεπτά

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το αφήνουμε για 15 λεπτά και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία ή το χαράζουμε.

Το σιροπιαζουμε με το μίγμα που έχουμε κρατήσει

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑναλυτική συνταγή για Θρακιώτικη Βαρβάρα.
Επόμενο άρθροΥπέροχη Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με την πιο απλή γέμιση