Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
240 γρ. μαργαρίνη απ’ το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
5 μήλα τριμμένα σε τρίφτη
1 κ.σ. κανέλα
200 γρ. ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με το χέρι τη ζάχαρη με το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι και τρίβουμε απαλά με τα δάχτυλα ώστε να γίνει η ζύμη μας σαν χοντρά ψίχουλα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι, 20 εκ.την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε τον πάτο με τα μισά ψίχουλα της ζύμης.

Στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, περίπου 45 λεπτά.

Θα είναι έτοιμη, όταν ροδίσει η επιφάνειά της.

Αφού κρυώσει μπορείτε εάν θέλετε, να την πασπαλίσετε με κανέλα ή άχνη ζάχαρη ότι σας αρέσει .

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”