Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 1/2 πακέτο μακαρόνια για παστιτσιο
1κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1κουτί ντοματάκια
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπερι
Τυρι κεφαλοτυρι τριμμένο (βαζω στα μακαρόνια και στο κιμά)

Για τον κιμά
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι.
Ρίχνετε τα ντοματακια τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι.
Αφήνετε τον κιμά να βράσει και να δέσει η σάλτσα του.

Διαφήμιση

Για τη μπεσαμέλ:
1½ λίτρο γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μ’ ένα αναδευτήρι για 1′-2′ σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς, μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνουμε (διαδικασία της μπεσαμέλ).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τυρι κεφαλοτύρι κι ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε στο ταψι που το έχω αλείψει με λιγο βούτυρο και πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά ρίχνουμε τα μακαρόνια τον κιμά και τέλος τη μπεσαμέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη σοκολατένια απόλαυση, σκέτη κόλαση!
Επόμενο άρθροΣας αρέσουν τα κορνεδάκια ? Αν ναι ,γίνονται πανεύκολα !